Ce am remarcat de-a lungul timpului este ca specificatiile furnizate de catre comercianti nu ajuta cu nimic clientul in a lua o decizie corecta asupra departajarii unor produse sanitare in functie de calitatea acestora.

Sa luam ca exemplu o cabina de dus. Daca ne uitam in diverse magazine o sa remarcati ca majoritatea cabinelor de dus sunt asemanatoare sau chiar identice. Ce o sa spuneti? "Arata la fel, sa alegem pretul cel mai mic!". Este ceva normal in cazul in care este aceeasi cabina de dus. Totusi, chiar si o cabina aparent identica cu alta poate sa difere foarte mult in ceea ce priveste calitatea acesteia.

Cati dintre dumneavoastra s-au intrebat:

- Ce grosime are acrilul caditei?

La noi toate caditele acrilice ale cabinelor de dus cu hidromasaj au minim 5 mm grosime

- Ce grosime au geamurile cabinei?

Noi nu comercializam cabine de dus cu hidromasaj cu geamuri mai subtiri de 5 mm. La cabinele cu hidromasaj, daca geamurile (in special cele laterale) au grosimea sub 5 mm din cauza greutatii mari, devin casante si se pot sparge foarte usor.

- Ce grosime are aluminiul ramelor?

La noi nu o sa gasiti structura din aluminiu sub 1,2 mm. O structura cu un aluminiu subtire se poate curba foarte usor din cauza greutatii geamurilor.

- Are sau nu are o ranforsare buna cadita?

Intre structurile de ranforsare ale caditei nu trebuie sa ramana goluri foarte mari deoarece in acele zone acrilul se poate crapa foarte usor, acesta fiind foarte casant.

- Ce conditii de garantie si montaj se ofera?

Atentie! Este ideal ca firma respectiva sa ofere instalarea, deoarece nimeni nu o sa va acorde garantie in cazul unei greseli de instalare. Aparent o cabina de dus se instaleaza usor. Nu este adevarat. Spre exemplu, pentru instalarea corecta a unei cabine de dus cu hidromasaj pot fi necesare 4 ore de lucru.

Toate aceste elemente fac deosebirea intre cabinele de dus comercializate de o firma serioasa si cele mai putin serioase fata de consumatorul final.

Sa luam o alta categorie. Bateriile monocomanda.

Aici lucrurile stau mai simplu. Calitatea unei baterii monocomanda este data de materialul din care este fabricata si calitatea pastilei.

Chiar daca suna ciudat o baterie de calitate se cunoaste dupa greutatea acesteia. Daca bateria este grea, este clar ca aceasta contine mult cupru. Pretul cu care diverse firme achizitioneaza baterii monocomanda de la fabrica producatoare, este strict influentat de acest detaliu. Greutatea bateriei. (Cantitatea de cupru folosit la turnarea bateriei) De asemenea, este strict necesar ca pastila bateriei sa fie ceramica.

Toate aceste lucruri speram sa lamureasca macar in mica partea alegerea unor produse.

Va multumim!